Demeyer hero over

Over ons

De Meyer is een familiale KMO in haar vierde generatie, met meer dan 85 jaar opgebouwde ervaring. Maar we zijn meer dan dat. We zijn doorgegroeid naar waar we vandaag staan door slim te investeren in de juiste machines en vooral in de juiste mensen.

We hebben 130 collega’s: allemaal op hun eigen manier, vanuit hun eigen passies en interesses, masters in mechanics. Die kruisbestuiving van verschillende achtergronden, verzamelde expertise en zin om te innoveren, maakt van De Meyer een betrouwbare partner waar onze klanten op kunnen rekenen, waar ze ook gaan en staan, wereldwijd.

Demeyer solutions

Altijd toekomstgericht met duurzame energie

Wij kijken altijd vooruit. En bij een duidelijke toekomstvisie, is duurzaamheid ongelofelijk belangrijk. We behaalden dan ook het ISO 14001-certificaat en houden altijd rekening met energiezuinigheid en duurzaam gebruik van materialen.

We nemen ook graag het voortouw om nieuwe, vooruitstrevende concepten te bedenken, te bouwen en te testen op vlak van alternatieve en hernieuwbare energie. Zie bijvoorbeeld ons concept van waterkracht, waarbij we in de haven van Antwerpen het initiatief namen om op basis van waterstroming energie op te wekken. Momenteel testen we ook met een turbine en zelf ontwikkelde generator in het kader van Horizon 2020, dat eraan zit te komen midden 2024.

Sinds 2017 liggen onze daken ook vol met zonnepanelen. Er liggen er momenteel een slordige 1224. Bovendien hebben we volop ingezet op de vernieuwing van ons wagenpark en zijn alle wagens minstens hybride. We hebben 24 laadpalen.

Contactpersonen

Steven Van Gaeveren

Steven Van Gaeveren

Account Manager - Mechanica voor bruggen en sluizen, machinebouw

Filip Pollet

Filip Pollet

Account Manager - Hout-, papier-, bouw-, staalindustrie, afvalverwerking, Berndorf

De meyer video 00 03 09 17 Still035 optim
De Meyer - Werken bij De Meyer

Van kinds af aan gebeten door techniek & mechanica? Word onze nieuwe gepassioneerde collega!

Onze rijke historiek ...

We werken in het 'nu' en kijken met vertrouwen naar de toekomst ... maar we kunnen ook terugkijken op een rijke historiek. De Meyer heeft meer dan 85 jaar ervaring! 

Daardoor kunnen we gerust zeggen dat we 'gepokt en gemazeld' zijn in de wereld van mechanica en staal ... gestaag gegroeid tot wat we vandaag zijn:
'Masters in Mechanics'.

Hieronder de belangrijkste mijlpalen uit onze geschiedenis:

1934

Vader Alfons en zoon Jozef De Meyer richten samen 'De Meyer en Zoon' op.

Alfons DM

1937

Zoon Jozef De Meyer zet het bedrijf alleen verder.

Jozef DM

1959

(Ondertussen) vader Jozef en zoon François De Meyer vormen het bedrijf om tot 'Constructiewerkhuizen De Meyer PVBA'.

Jaren 70 Handelsbedrijvigheid

1968

François De Meyer zet het bedrijf alleen verder.

François DM

1996

Zonen Dirk en Frank De Meyer nemen het bedrijf over.

2009

Het bedrijf verlaat Sint-Niklaas en neemt haar intrek in de splinternieuwe gebouwen op de industriezone 'De Zaat' in Temse.

De Meyer260723 web

2016

Dirk De Meyer zet het bedrijf allen verder.

DM familiedag 18 67 Groot

2021

Constructiewerkhuizen De Meyer wordt omgevormd tot DE MEYER NV.

De vierde generatie van de familie doet haar intrede ... John De Meyer komt aan boord.

64

2022

Na een kortstondige ziekte overlijdt Dirk De Meyer. De leiding van het bedrijf wordt overgenomen door Carl Bosteels (CEO) en Luc Beniers (COO).

DM Luc Beniers Carl Bosteels 1