De Meyer - Engineering (hero)

Design & Engineering

Het begint allemaal met een visie, die we dan vertalen naar een haalbaar ontwerp. Want wij zijn niet alleen doeners, wij zijn ook gedreven denkers.

Engineering 1
Laserscan 1
Engineering 3
Engineering 4
Engineering 2
.01

Een oplossing voor alles

We zitten samen met onze klanten en brainstormen. Jullie hebben een probleemstelling, wij analyseren en bedenken samen een oplossing. We geloven dat er voor elk vraagstuk een antwoord bestaat. Zelfs voor zaken waarvan je niet wist dat ze nog beter konden.

.02

Co-creatie

Samenwerking is daarbij alles. Je rekent op een equipe van verschillende profielen met diverse interesses, achtergronden en expertises. Samen met de klanten vormen zij een hecht team. We trekken allemaal aan hetzelfde zeil, de neuzen in dezelfde richting. Door deze diepgaande co-creatie komen we tot een ontwerp en dat concretiseren onze mechanisch ontwerpers naar een uitgewerkt, gedetailleerd 3D-model.

.03

VR-preview

Dit proces maakt gebruik van 3D-lasermeting en -scanning, sterkteberekening en CFD-analyse.Maar we gaan graag nog een stapje verder. Wij zorgen voor een echte 3D-ervaring. Zet een VR-bril op en duik in een simulatie van de nieuwe installatie, nog voor die gebouwd is. Zo kun je pas écht meekijken bij elke stap van het proces, in een heel accurate simulatie. Je weet op voorhand al perfect wat er gebouwd gaat worden.

.04

Alles in huis

Als klant word je volledig ontzorgd. Daarom overleggen we alles met het oog op de toekomstige stappen van productie en onderhoud. De haalbaarheid, de installatie en het onderhoud op termijn zijn ingecalculeerd. Zo is je model future-proof, en dat volledig binnen het budget, de timing en scope. Wat er ook gebeurt: we zijn erop voorzien.

.05

Oog op de toekomst

Het deskundige team dat zich over jouw wensen buigt, wordt geruggesteund door de interne studiedienst en meetafdeling. Zo is het ontwerp grondig onderbouwd door sterkteberekeningen, analyses, materiaaleigenschappen, mechanische krachten, noem maar op.

Als laatste stap wordt alles omgezet naar precieze werkplaatstekeningen en gerichte werkvoorbereiding (bills of material, bills of labour). En zo zijn we klaar voor de volgende fase: productie.

Voor De Meyer is er letterlijk en figuurlijk geen water te diep.
—  Kris De Buyne, projectleider Patania, DEME
Lees meer over dit project
AC6 X2384 edit

Voor elke probleem bestaat een oplossing. Wij staan klaar om jouw volgende uitdaging aan te pakken!