Naar het overzicht

De Meyer valt (mee) in de prijzen!

RINKONIÊN is de Tijdelijke Werkmaatschappij die binnen het Oosterweelproject o.a. de bouw opneemt van de Royersluis.

De Meyer NV neemt binnen dit project het ontwerp en de bouw op van de diverse staalstructuren en de mechanische onderdelen.

We ontvingen afgelopen week het nieuws dat RINKONIÊN de BIM Award 2023 Gold in de wacht heeft gesleept. Wij zijn trots dat we hierbij ook een steentje hebben kunnen bijdragen.

BIM 1
BIM 2

Een BIM-model is een digitale weergave van een bouwwerk, waarbij de geometrie en de informatie aan elkaar gekoppeld zijn.

BIM
staat voor Building Information Modeling, wat betekent dat het model gebruikt wordt om informatie te beheren en uit te wisselen tussen de verschillende partijen van een bouwproject. Het BIM-model bevat informatie bevatten over de materialen, de afwerkingen, de hoeveelheden, de status. Verder helpt dit BIM-model om fouten en clashes te voorkomen of op te lossen tijdens de uitvoering van het project Royerssluis.

De Meyer verzorgt binnen dit BIM-model de mechanische onderdelen en diverse staalstructuren.

Hieronder de felicitaties van de overkoepelende coördinator:

"Proficiat allemaal !

Gisteren hebben we met Royerssluis de Golden Belgian BIM Award gewonnen op de Belgian Construction Awards. Dit allemaal dankzij jullie input, samenwerking en uiteraard kwalitatieve BIM-modellen & coördinatie.

Een prijs voor ieder van jullie. Op naar een BIM-uitvoeringsmodel en as-built model 😉

Alvast een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten,

BIM-manager
"