DSC 0189 Groot

Slimme optimalisatie van een productielijn

Een productielijn is maar zo sterk als z'n zwaktse schakel

Het optimaliseren van een vitale schakel in het productieproces. Als je je klanten tevreden wil stellen, is dat voor een bedrijf als De Meyer een essentiële skill.

Onze klant is gespecialiseerd in de productie van collageen dat als basisproduct gebruikt wordt in onder andere de voedings- en cosmetica-industrie.

Bron van deze collagenen zijn bijvoorbeeld varkenszwoerden die per pallet in de verwerkingslijn worden ingevoerd. Maar de bestaande invoer van deze lijn voldeed niet aan de wensen van de klant. Het was onveilig in gebruik en onhygiënisch en bovendien viel de lijn heel vaak stil.

Daarom vroeg de klant ons om deze invoerinstallatie volledig te herdenken en ze ook effectief te bouwen én te integreren in de bestaande productielijn. Van A tot Z dus, zoals we het graag doen.

Na een uitvoerige engineeringsfase werd in onze werkplaats een nieuwe ‘kiepstoel’ gebouwd en door onze kritische engineers goedgekeurd!

Deze nieuwe techniek laat toe om op een efficiënte en veilige manier:

  • Paletten met varkenszwoerden in de kiepbak te plaatsen
  • De aanwezige beschermfolie te verwijderen
  • De inhoud van het pallet in de voorbrekerinstallatie te ‘kiepen’
  • Het palet en de folie te verwijderen

Het mechanische concept werd helemaal opnieuw ontworpen en voorzien van efficiënte servodrives.

De voordelen van deze nieuwe oplossing zijn talrijk. De lijn is nu optimaal veilig en ergonomisch voor de operatoren en hygiënisch verantwoord. Met een kortere cyclustijd en een hoger energetisch rendement.

Sterk werk geleverd! Proficiat aan alle betrokken teams!

DSC 0189 Groot